Πώς επιλέγω το καλύτερο προβιοτικό συμπλήρωμα;

Τα  οφέλη των προβιοτικών είναι γνωστά για το πεπτικό μας σύστημα ποιό όμως από αυτά είναι το ιδανικό για τον κάθε οργανισμό μπορούμε να το ξέρουμε; Πολλές εταιρίες υπόσχονται ότι περισσότερη ποσότητα βακτηριδίων έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στον οργανισμό ή ένα μίγμα διαφορετικών στελεχών βακτηριδίων είναι καλύτερα; 

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

Που βρίσκεται η αλήθεια; τι είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό μας τελικά; Η απόφαση είναι καθοριστική, διότι η υγεία και καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος επηρεάζει την υγεία μας συνολικά.
Σίγουρα θα πρέπει στην καθημερινή μας ζωή να βάλουμε περισσότερα προβιοτικά τρόφιμα όπως το λάχανο τουρσί, το κεφίρ, και το γιαούρτι. Αν όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να καταναλωθούν καθημερινά τότε ένα συμπλήρωμα προβιοτικών είναι μία καλή λύση, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα στελέχη των βακτηριδίων που περιέχει καθώς το καθένα είναι εξειδικευμένο, έτσι τα συμπληρώματα που έχουν πολλά στελέχη απλώνονται κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα και έχουμε μεγαλύτερο όφελος. 

Το κάθε είδος προστετεύει αντίστοιχα τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα, την γρήγορη αποβολή των τοξινών και την διατήρηση της σωστής αναλογίας της εντερικής χλωρίδας. Ένα συμπλήρωμα, λοιπόν, για να είναι αποτελεσματικό καλό θα ήταν να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία από τα ποιο  σημαντικά στελέχη το L. acidophilus και το longum L. Acidophilus και τα δύο αποικίζουν εύκολα στα τοιχώματα του λεπτού εντέρου,  υποστηρίζουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και βοηθούν στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν την απομάκρυνση των τοξινών. 

Το τρίτο είναι το bifidum  και είναι κρίσιμης σημασίας , για την ικανότητά του να σπάει σύνθετους υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνη, ώστε το σώμα να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά. Ενώ αν θέλετε να ταξιδέψετε ήσυχοι χρησιμοποιήστε το L. rhamnosus το οποίο βοηθά στην πρόληψη της διάρροιας. Όπως και το L. Fermentum το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση υποπροϊόντων της πέψης και προωθεί ένα υγιές επίπεδο των βακτηρίων του εντέρου ιδανικό στην περίπτωση, που λαμβάνουμε αντιβίωση.

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο το περιεχόμενο καθοριστικό ρόλο παίζει και η ακεραιότητα του προϊόντος, μία συσκευασία πρέπει να προσεχθεί ώστε να έχει συντηρηθεί σωστά, στη σωστή θερμοκρασία με την κατάλληλη υγρασία και μακριά από την έκθεση του ηλιακού φωτός. 

Επίσης η ημερομηνία λήξεως πρέπει να είναι καθορισμένη, καθώς αν τα βακτήρια είναι νεκρά δεν θα έχει κανένα όφελος. Μην εμπιστεύεστε συσκευασίες, που βρίσκονται σε διαφανή πλαστικά καθώς μπορεί να έχουν αλλοιωθεί λόγο του φωτός.

Όροι: 
Κατηγοριες: