Φαγητά που μπορείς να φτιάξεις στην τοστιέρα σου

Τοστιέρα. Ένα «εργαλείο» της κουζίνας μας που στην πραγματικότητα χρησιμεύει μόνο για ένα πράγμα: για να φτιάχνουμε τοστ. Δεν είναι σαν το μπλέντερ, σαν τις κατσαρόλες ή σαν τον φούρνο μας που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τόσα πράγματα. Λάθος... 

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

Η ταπεινή τοστιέρα μπορεί να μας χρησιμεύσει για να φτιάξουμε πολλά πράγματα και το itrofi είναι εδώ για να στα υποδείξει. Ειδικά αν είστε εργένης ή φοιτητής, θα λατρέψετε τις παρακάτω συμβουλές. 

Μπέικον

Αν είσαι λάτρης του μπέικον δοκίμασε αντί για το τηγάνι να το ψήσεις στην τοστιέρα σου. Η μέθοδος είναι υπερβολικά εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα τέλειο. Μετά από δέκα λεπτά θα έχεις φάει το πιο τραγανό και νόστιμο μπέικον που θυμάσαι ποτέ.

Μπράουνις

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορείτε να φτιάξετε μπράουνις στην τοστιέρα και μάλιστα με το τελικό αποτέλεσμα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Τα φτιάχνετε μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο, σπαταλάτε πολύ λιγότερο χρόνο και η γεύση παραμένει ακαταμάχητη. Απλά αφού φτιάξετε τη ζύμη, αντί για το φούρνο βάλτε τα στην τοστιέρα και μέσα σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμα.

Κοτόπουλο

Όταν το κάνετε την πρώτη φορά δεν θα πιστεύετε πως τόσο καιρό δεν είχατε δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο. Αν έχετε μαγειρέψει ήδη κοτόπουλο και θέλετε να το κάνετε πιο τραγανό απλά βάλτε κάποια κομμάτια στήθους στην τοστιέρα και θα μας θυμηθείτε. Για πιο ωραία γεύση, όταν το βγάλετε προσθέστε και πιπέρι προκειμένου να γίνει πικάντικο.

Μπιφτέκια

Αντί για τον φούρνο ή το τηγάνι βάλτε τα στη τοστιέρα. Καταρχήν είναι πιο υγιεινά και κατά δεύτερον θα ψηθούν ομοιόμορφα άρα είναι δεδομένο πως θα είναι και νόστιμα. Η τοστιέρα είναι μια πολύ πιο βολική ψησταριά και τα μπιφτέκια είναι ένα τέλειο γεύμα για να ετοιμαστεί εκεί. 

Όροι: 
Κατηγοριες: