Πως το κρέας δεν θα σας πέσει βαρύ στην... τσέπη

Είσαι φανατικός κρεατοφάγος αλλά αυτό το χαρακτηριστικό σου είναι επιβαρυντικό για την τσέπη σου; Πηγαίνεις στο κρεοπωλείο και σου φεύγουν πολλά λεφτά; Το itrofi σου προτείνει ορισμένες λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να μην κόψεις ούτε στο ελάχιστο την ποσότητα κρέατος που σου αρέσει να τρως και ταυτόχρονα να εξοικονομήσεις και χρήματα.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Δες τις τρεις λύσεις που σου προτείνει το itrofi για τις... επισκέψεις σου στο κρεοπωλείο:

Να αγοράζετε το σύνολο ενός κρέατος

Μην ζητάτε συγκεκριμένα μέρη από ένα κρέας (για παράδειγμα το στήθος ή τα πλευρά). Μπορεί εκείνη την στιγμή να φαίνεται πιο οικονομική επιλογή αλλά σε βάθος χρόνου και ειδικά αν τρώτε πολύ κρέας θα είναι επιβαρυντική από το να αγοράσετε ολόκληρο το κρέας.

Φτιάξτε ζωμό οστών

Αν έχετε ακολουθήσει την πρώτη συμβουλή αυτό σημαίνει πως τα οστά του κρέατος σας έχουν περισσέψει από το μαγείρεμα. Μην διανοηθείτε να τα πετάξετε! Φτιάξτε ζωμό οστών με μπαχαρικά, λαχανικά, σκόρδο, κρεμμύδι και σιγοβράστε τον. Κάθε ευρώ που θα έχετε σπαταλήσει στο κρεοπωλείο θα έχει πιάσει τόπο ενώ συν τοις άλλοις θα έχετε φτιάξει ένα ιδιαιτέρως γευστικό και υγιεινό γεύμα.

Εξετάστε την ποιότητα του κρέατος

Μην αγοράζετε ένα κρέας χωρίς να βεβαιωθείτε πως είναι καλής ποιότητας. Διαλέξτε πάντα το πιο ποιοτικό κρέας και όχι το πιο φτηνό. Μπερδευτήκατε; Ναι, αυτό το κείμενο του itrofi σας δίνει συμβουλές για το πως θα γλυτώσετε λεφτά και ταυτόχρονα σας προτείνει να πάρετε το πιο ποιοτικό και άρα το πιο ακριβό κρέας.

Μην ξεχνάτε ωστόσο την πρώτη συμβουλή αυτού του άρθρου. Αν αγοράζετε μια ποικιλία κρεάτων από διάφορα μέρη το να παίρνετε τα πιο ποιοτικά από αυτά είναι καλό για την υγεία σας αλλά κακό για την τσέπη σας. Αλλά αν αγοράζετε ολόκληρο ένα κρέας τότε οφείλετε να αγοράσετε και το καλύτερο. Την ώρα που θα πληρώνετε θα σας φανεί πως αυτή η επιλογή είναι κακή για την τσέπη σας αλλά σε βάθος χρόνου θα μας θυμηθείτε.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: