Σχετικα Αφιερωματα

Τι είναι η λευκή μεμβράνη γύρω από το ασπράδι του αυγού;

Τα αυγά είναι μια ιδανική τροφή που τα τελευταία μάλιστα χρόνια, έχει απενοχοποιηθεί από τους περισσότερους διατροφολόγους. Πρόκειται για μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις αθλητικές δίαιτες. 

 

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Όσοι καταναλώνετε τα αυγά σας βραστά, όμως, σίγουρα θα έχετε προσέξει κάτι. Είτε είναι σφικτό, είτε είναι μελάτο σε πολλές περιπτώσεις μετά τον βρασμό θα δείτε μία λευκή μεμβράνη να καλύπτει το ασπράδι του αβγού, η οποία εκτός ότι δυσκολεύει το καθάρισμα του, σε κάποιους μοιάζει και λίγο αηδιαστική.

Η μεμβράνη, ωστόσο, αυτή όχι μόνο δεν πρέπει να σας προβληματίζει, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αποτελείται από πρωτεΐνη. Για την ακρίβεια, τα αβγά έχουν δύο πρωτεϊνικές μεμβράνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και έχουν σκοπό να προστατεύουν το αβγό από εισβολές βακτηριδίων, απλά η μεμβράνη που βρίσκεται έξω από τον κρόκο είναι διάφανη και είναι πιο δύσκολο να την διακρίνει κανείς.

Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε να σχηματιστεί αυτή η λευκή μεμβράνη, η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost σας συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε τα πιο φρέσκα αβγά που έχετε γιατί είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν τη μεμβράνη αυτή. Αν και δεν υπάρχει κάποια σίγουρη συνταγή, η ειδικός Kenji Alt-Lopez αναφέρει ότι μπορείτε να βάλετε τα αβγά εξαρχής σε ζεστό νερό πριν αρχίσει να βράζει.

Αυτό που πρέπει έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι σίγουρα δεν σας κάνει κακό.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: