Σχετικα Αφιερωματα

Η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει στην πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Φαίνεται ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών κάθε μέρα, μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και ιδιαίτερα του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Μια ομάδα ερευνητών του Εργαστηρίου Γονιδιωματικής Ιατρικής UConn Health and The Jackson, βρήκε ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να νοσήσει κανείς από καρκίνο του παχέος εντέρου. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια και διαπιστώθηκε ότι αυτά τα οποία έτρωγαν καρύδια (συνολικά 7-10,5% των συνολικών τους θερμίδων), παρουσίασαν καρκίνο του παχέος εντέρου σε λιγότερες περιπτώσεις.

Η πρόσληψη του 7-10,5% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων από τα καρύδια ισοδυναμεί με το να καταναλώνει ένας άνθρωπος περίπου 29 γραμμάρια καρυδιών κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τον Daniel W. Rosenberg του UConn Health, επικεφαλής ερευνητή της μελέτης, τα αποτελέσματά δείχνουν για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο. Υπάρχει πληθώρα αποδείξεων ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να προσφέρει ποικίλα οφέλη σχετικά με θέματα υγείας, όπως ο καρκίνος. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι τα καρύδια μπορούν επίσης να δράσουν ως προβιοτικά για να κάνουν το παχύ έντερο υγιές, κάτι που με τη σειρά του παρέχει προστασία ενάντια σε όγκους του παχέος εντέρου.

Τα καρύδια περιέχουν περισσότερα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από οποιονδήποτε άλλο καρπό δέντρου. Επίσης περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε.

Η Kim Krieger του UConn Communications αναφέρει οτι ‘τα καρύδια δεν αποτελούν απλά το άθροισμα των χημικών τους μερών, αλλά ενδέχεται ο καρπός, στο σύνολό του, να αποτελεί την πιο σημαντική αντικαρκινική γροθιά ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου, του τρίτου πιο κοινού καρκίνου στον κόσμο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα καρύδια υπόσχονται να απομακρύνουν ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών ασθενειών, του διαβήτη και των νευρολογικών διαταραχών’.

Όροι: 
Κατηγοριες: