Καλά νέα για το Διαβήτη: Ιδού τα βότανα που ρυθμίζουν τη γλυκόζη!

Έρευνες καταδεικνύουν ότι υπάρχουν βότανα και μπαχαρικά τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δραστικά όσον αφορά την παρεμπόδιση της δράσης ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον διαβήτη και στο οποίο στοχεύουν και όλες οι αντιδιαβητικές αγωγές. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, θα μπορούσαν να παρέχουν ένα φυσικό τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης του αίματος για τους πάσχοντες από διαβήτη. 

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Τα αποτελέσματα των ήδη διαθέσιμων μελετών, οδήγησαν σε αύξηση των ασθενών που χρησιμοποιούν συμπληρωματικά τα φυσικά αυτά συστατικά για να αντιμετωπίσουν τον διαβήτη. Η Δρ.  Alexa Fleckenstein, συγγραφέας του βιβλίου The Diabetes Cure υποστηρίζει ότι τα παρακάτω βότανα, φυτά και μπαχαρικά διαθέτουν αντι-διαβητικές ιδιότητες. Να σημειώσουμε ότι πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται σε ελεγχόμενες ποσότητες, γιατί η δράση τους μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε φαρμακευτικής αγωγής. 

Η κανέλλα

Μια κουταλιά την ημέρα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του σακχάρου σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ. Η ιδιότητα αυτή συνίσταται στις πολυφαινόλες που έχουν την ιδιότητα να «μιμούνται» την δράση της ινσουλίνης. Σε έρευνα του 2003 διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, το είδος κασία βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Το Ginger

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και ρυθμίζει το σάκχαρο.

Ο κουρκουμάς

Βότανο με εντυπωσιακές ιδιότητες  λόγω του αντιοξειδωτικού μηχανισμού που διαθέτει.

Ο ιερός βασιλικός (Ocimum sanctum)

Μία ελεγχόμενη κλινική μελέτη έδειξε θετική επίδραση στα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης νηστείας. Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των β-κυττάρων του παγκρέατος καθώς και να διευκολύνει την έκκριση ινσουλίνης.

Το σκόρδο

Του αποδίδονται αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ευνοϊκή επίδραση επί της μικρο-κυκλοφορίας. Έδωσε θετικά αποτελέσματα μειώνοντας το σάκχαρο του αίματος και αυξάνοντας ταυτόχρονα την έκκριση της ινσουλίνης.

Το χαμομήλι

Έχει την ικανότητα να βοηθά στην μείωση των επιπέδων σακχάρου, να αφαιρεί από το αίμα την ζάχαρη και να την αποθηκεύει στο ήπαρ.

Το κύμινο

Μπορούν να το απολαμβάνουν οι διαβητικοί ή όσοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη καθώς όχι μόνο μειώνει την χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα, αλλά ρυθμίζει και τα υποπροϊόντα της γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία είναι επιβλαβή.

Η μέντα, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το εστραγκόν

 Πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τον διαβήτη και προστατεύουν τους ανθρώπινους ιστούς από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Το άγριο ραδίκι

Ιδανικό για τον καθαρισμό του αίματος, είναι χολαγωγό, υπακτικό, τονωτικό, αντιρευματικό. Ελαττώνει τη χοληστερίνη και το αφέψημα των φύλλων του χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας. 

Ο άνιθος

Περιέχει περίπου 70 ωφέλιμα συστατικά που δρουν ως ασπίδα κατά του διαβήτη.

Ο μάραθος

Το πιο ξεχωριστό του θρεπτικό συστατικό είναι η ανηθόλη (το κύριο πτητικό του έλαιο) που καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει τις επιπλοκές του διαβήτη και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου.

Όροι: 
Κατηγοριες: