Σχετικα Αφιερωματα

Τροφές και ροφήματα που ανακουφίζουν από τα εγκαύματα του ήλιου

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι συνηθισμένα το καλοκαίρι. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ήπιας αλλά και σοβαρής μορφής εγκαύματα από τον ήλιο. Αν συμβεί αυτό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να συμβουλευτεί τον γιατρό. 

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021

Αν το έγκαυμα δεν είναι τόσο σοβαρό, υπάρχουν απλοί φυσικοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν.

Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε. Όπως για παράδειγμα το να βάλετε βούτυρο πάνω στο έγκαυμα. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο θα επιδεινώσετε την κατάσταση, αφού το στρώμα του λίπους που δημιουργεί το βούτυρο κρατάει μέσα στο δέρμα τη θερμότητα και λειτουργεί αντίστροφα.

Επίσης δεν βάζουμε πάγο, διότι μπορεί να επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα και να καταστρέψει το δέρμα μας.

Δείτε, όμως, μερικούς τρόπους που θα σας ανακουφίσουν:

Νερό

Κάντε μπάνιο με όσο περισσότερο κρύο νερό αντέχετε και στη συνέχεια εφαρμόστε πάνω στην περιοχή, κομπρέσες με δροσερό έως και παγωμένο νερό. Αφήστε τις για 10-15 λεπτά και ανανεώστε. Επίσης να πιείτε αρκετό νερό.

Αλόη

Καθαρίζει τους πόρους, θρέφει το δέρμα, ενώ το κάνει πιο φωτεινό και πιο μαλακό, διώχνοντας το κάψιμο. Κόψτε ένα χοντρό φύλλο από το φυτό και συλλέξτε τον χυμό του. Εφαρμόστε τον πάνω στο έγκαυμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Είναι δεδομένο ότι θα σας ανακουφίσει και θα σας δροσίσει.

Γιαούρτι

Το πιο απλό και εύκολο. Το γιαούρτι έχει τη δυνατότητα να ενυδατώνει το δέρμα και παράλληλα να σας δίνει ένα αίσθημα δροσιάς. Παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση και απλώνεται πολύ εύκολα και χωρίς κόπο. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό προς κρύο νερό.

Πατάτα

Πάρτε μια ωμή πατάτα, κόψτε την σε φέτες και φροντίστε να τρίβετε τακτικά την περιοχή. Οι πατάτες έχουν λευκαντικές ιδιότητες και μπορείτε επίσης να τις κόψετε και να τις αφήσετε πάνω στο δέρμα σας για λίγη ώρα, κάνοντας μασάζ με αυτές.

Αγγούρι και γάλα

Συνδυάστε χυμό αγγουριού με κρύο γάλα: Και αυτός ο συνδυασμός έχει δράση που βοηθάει στη διατήρηση της ισορροπίας στο δέρμα και ανακουφίζει. Το αγγούρι έχει αναλγητική δράση, ενώ η πρωτεΐνη στο γάλα λειτουργεί θεραπευτικά.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: