Σχετικα Αφιερωματα

Εύκολοι τρόποι για να περιορίσετε τις θερμίδες

Ξέρετε ότι εάν κόψετε μόλις 200 θερμίδες την ημέρα από τη διατροφή σας, θα μπορούσατε να χάσετε 10 περίπου κιλά σε ένα χρόνο; Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια πρόκληση εν μέρει, επειδή είναι τόσο εύκολο να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται πραγματικά το σώματα μας. Οι παρακάτω συμβουλές του itrofi.gr, σας δίνουν εύκολους τρόπους για να αποφύγετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες και να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας. 

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022

Ενώ οι επιλογές υγιεινής διατροφής παίζουν κύριο ρόλο, η σωστή ποσότητα τροφής που καταναλώνουμε είναι επίσης πολύ σημαντική. Η κατανάλωση επιπλέον 100 θερμίδων την ημέρα μπορεί να μας προσθέσει 5 κιλά σε ένα χρόνο. Φτιάξαμε μια λίστα με απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες, χωρίς να χάσετε την απόλαυση του φαγητού.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωτεΐνη

Τρώγοντας ακόμη και ένα μικρό πρωινό με άπαχη πρωτεΐνη, σας βοηθά πραγματικά να αποφύγετε τις λιγούρες και περιορίζει την ανάγκη για κάτι γλυκό. Τα ασπράδια των αυγών είναι μια εξαιρετική επιλογή, πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες αλλά θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε ομελέτα με γαλοπούλα ή tofu.

Διαβάζετε τις ετικέτες

Αναζητήστε στις διατροφικές ετικέτες, επιλογές με περισσότερες ίνες και πρωτεΐνες και λιγότερη ζάχαρη.

Κάνετε αντικαταστάσεις στα έλαια

Η αλλαγή των μεθόδων μαγειρέματος είναι ένας καλός τρόπος για να κόψετε 100 θερμίδες ή και περισσότερο. Χρησιμοποιήστε ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα τα λαχανικά ή το κοτόπουλο αντί για λάδι ή το βούτυρο. Αλλιώς, χρησιμοποιήστε πολύ μικρές ποσότητες καθώς μια κουταλιά σούπας λάδι έχει 120 θερμίδες.

Προσέξτε τα αναψυκτικά

Πίνετε νερό ή ποτά χωρίς θερμίδες και φυσικά αποφύγετε χυμούς, αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη.

Αλλάξτε τον καφέ

Παραγγείλετε τον καφέ σας, χωρίς ζάχαρη ή με γλυκαντικό μηδενικών θερμίδων και άπαχο ή με λίγα λιπαρά γάλα. Μην ξεχνάτε ότι τα διάφορα σκευάσματα καφέ με τα δελεαστικά ονόματα, είναι θερμιδικές βόμβες.

Τροποποιήστε τις συνταγές

Μειώστε την περίσσια λαδιού ή αποφύγετέ το όπου είναι δυνατόν εξ’ολοκλήρου, χρησιμοποιώντας π.χ. ένα αντικολητικό τηγάνι .

Το μέγεθος της μερίδας μετράει

Αποφύγετε τις μεγάλες συσκευασίες και μερίδες γιατί είναι σίγουρο ότι όχι μόνο σας φορτώνουν με πολλές θερμίδες αλλά σίγουρα η πείνα σας θα κατευναστεί και με την μισή ποσότητα.

Μάθετε να λέτε "όχι, ευχαριστώ"

Δεν χρειάζεται να υποκύπτετε σε ό,τι σας προσφέρουν και μην παραγγέλνετε πάρα πολλά πράγματα όταν τρώτε έξω.

Προσέξτε τα καρυκεύματα, τις σάλτσες και τα dressings

Φαίνονται τόσο ακίνδυνα, αλλά δεν είναι: μια μικρή μερίδα μαγιονέζας π.χ. έχει σχεδόν 100 θερμίδες. Οι σάλτσες και τα dressings μοιάζουν απαραίτητα, αλλά οι σαλάτες μπορούν να είναι γεμάτες με κρυμμένες θερμίδες. Προτιμήστε μια απλή βινεγκρέτ ή τουλάχιστον μια σάλτσα με χαμηλά λιπαρά και ξεχάστε τα κρουτόν!

Κάνετε έξυπνες αντικαταστάσεις τροφών

Τα υποκατάστατα συμβάλλουν στον περιορισμό των θερμίδων και διατηρούν την απόλαυση του αγαπημένου σας φαγητού: Χρησιμοποιήστε αποβουτυρωμένο γάλα αντί για το 2%. Αγοράστε κράκερ ολικής αντί για βούτυρου. Επιλέξτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σπιτικό σνακ από το να αγοράζετε τα έτοιμα του εμπορίου. Αντικαταστήσετε το τηγανητό κοτόπουλο με αυτό της σχάρας και τα λιπαρά μπιφτέκια με αρνί και μοσχάρι με τα αντίστοιχα από κιμά στήθους γαλοπούλας. Απολαύστε ένα frozen yogurt αντί από ένα παγωτό με full λιπαρά. Υγιεινότερες και με λιγότερες θερμίδες επιλογές υπάρχουν για όλα.

Πιείτε με μέτρο

Το αλκοόλ μπορεί να είναι μια άλλη πηγή κρυμμένων θερμίδων. Για λόγους υγείας αλλά και για μείωση των θερμίδων, οι γυναίκες πρέπει να πίνουν μόνο ένα ποτό την ημέρα, ενώ οι άνδρες πρέπει να σταματούν στα δύο. Αποφεύγετε ιδιαίτερα τα κοκτέϊλ.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
Κατηγοριες: