Τα λιπαρά βλάπτουν περισσότερο τους άνδρες από ότι τις γυναίκες!

Το ότι η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Ωστόσο αυτό που δεν ξέραμε μέχρι πρότινος είναι ότι ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ή ελαχιστοποιείται ανάλογα με το αν κανείς είναι άνδρας ή γυναίκα.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Σύμφωνα με την Δρ Ζόε Γουίλιαμς, η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών οδηγεί στην αύξηση βάρους και ευθύνεται για την εμφάνιση πολλών καρδιακών νόσων- ειδικά όταν πρόκειται για κατανάλωση «κακών» λιπαρών, που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Το ΒΒC αναφέρει ότι μία πρόσφατη μελέτη κατέδειξε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιδρούν τα δύο φύλα στην κατανάλωση λιπαρών τροφίμων και πώς η τελευταία επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. «Ήθελα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη διατροφή προκειμένου να δω πως επηρεάζει έναν άνδρα», λέει ο Δρ. Ματ Κοκς από το πανεπιστήμιο Τζον Μουρς στο Λίβερπουλ. «Πριν ξεκινήσουμε τη διατροφή, μετρήσαμε τα επίπεδα λίπους στο σώμα μας και καταγράψαμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας» προσθέτει.

Το πλάνο διατροφής της Δρ Ζόε Γουίλιαμς είχε διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πρωινό: 3 αυγά, 30 γρ.τυρί τσένταρ, 60 γρ. λουκάνικο, 10γρ. βούτυρο
  • Μεσημεριανό: 10γρ βούτυρο, τυρί και κρεμμύδι, πίτα με χοιρινό, δύο κομμάτια τυρί
  • Δείπνο: 150γρ. χοιρινό, 30 γρ. τυρί τσένταρ, 60γρ. λαχανοσαλάρα, 3 ολόκληρες (τηγανητές) πατάτες
  • Σνακ: Κόκα κόλα, 30 γρ. καρύδια

«Προκειμένου να δούμε κάποιο αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη διατροφή περιείχε 50% περισσότερες θερμίδες από εκείνες που οι συμμετέχοντες στο πείραμα καταλάμβαναν μέχρι πρότινος καθημερινά. Ένα τυπικό απογευματινό γεύμα περιλάμβανε λουκάνικα, τηγανητές πατάτες, μπέικον και ένα κομμάτι τυρί. Δύο φορές την εβδομάδα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν ζαχαρούχα ποτά, ώστε να προσθέτουν ζάχαρη στο αίμα τους. Αυτό που έδειξαν τα αποτελέσματα ήταν ότι οι γυναίκες είχαν την ικανότητα να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε αντίθεση με τους άνδρες που κατά μέσο όρο κατείχαν κατά 14% χειρότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους».
«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι αν εγώ ή οι υπόλοιποι άνδρες συνεχίζαμε να ακολουθούμε το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο για πολύ καιρό, πιθανότατα θα εμφανίζαμε διαβήτη τύπου 2», λέει ο Δρ. Ματ Κοκς.

Η καλύτερη συμβουλή προς τους άνδρες λοιπόν είναι να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή και να ασκούνται, σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

Όροι: 
Κατηγοριες: