Παγκόσμια Ημέρα Μπανάνας: Η πιο ακριβή στον κόσμο έχει μπλε χρώμα και γεύση βανίλιας!

Παγκόσμια Ημέρα μπανάνας σήμερα αφού κάθε χρόνο η τρίτη Τετάρτη του Απρίλη έχει καθιερωθεί ως ημέρα γιορτής για το πιο διάσημο και διαδεδομένο φρούτο παγκοσμίως. 

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Η Banana Day λοιπόν σας δίνει έναν ακόμη λόγο για να γευτείτε σήμερα το αγαπημένο φρούτο το οποίο μεταξύ άλλων είναι σε θέση να ενισχύσει τη μνήμη, να βελτιώσει το μεταβολισμό, την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς αλλά και να ελέγξει το βάρος και την αρτηριακή πίεση. 

Δείτε ακόμη: Μπανάνα 11 λόγοι για να την προτιμήσετε

Δείτε παρακάτω 3 σημαντικά οφέλη της μπανάνας:

Καρδιά: 

Μειώστε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και ελέγξτε την αρτηριακή πίεση. Το κάλιο που διαθέτει σε υψηλή ποσότητα η μπανάνα, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. 

Έντερο:

Η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σας θα ωφεληθεί σημαντικά από την κατανάλωση μπανάνας καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα προβιοτικών. 

Σημαντική πηγή ενέργειας: 

Η υψηλή περιεκτικότητα της σε γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη την καθιστούν ως την απόλυτη πηγή ενέργειας για το σώμα. Επιπρόσθετα παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο καθώς και βιταμίνες A, B, C και Ε.

Η Μπλέ Μπανάνα: 

Για τους θαυμαστές του αγαπημένου καρπού τα νέα είναι εξαιρετικά και έρχονται από την εξωτική Χαβάη. Τι θα λέγατε για την Μπλε Μπανάνα η οποία μάλιστα έχει έντονο μπλε χρώμα και η γεύση της παραπέμπει σε μία ιδιαίτερη γεύση που αγαπάμε εμείς στην Ελλάδα. Η μπανάνα από την περιοχή της Χαβάης που ονομάζεται Blue Java Banana έχει μια εξαιρετικά μοναδική ταυτότητα αφού η φλούδα της είναι μπλε. Όσον αφορά τη γεύση της παρόλο που είναι δύσκολο να το πιστέψετε, η Blue Java Banana έχει την ίδια γεύση με αυτή της βανίλιας. Η υφή της ώριμης μπλε μπανάνας θυμίζει την υφή του παγωτού, παρόλο που δεν είναι κρύα. Η γεύση επίσης έχει τη φυσική γλυκύτητα της κίτρινης μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν αυτή τη συγκεκριμένη ποικιλία και στη συνέχεια την μετατρέπουν σε πραγματικό παγωτό βανίλιας χωρίς την ανάγκη προσθήκης ενός δεύτερου συστατικού. Πολλοί είναι εκείνοι που την προτιμούν και με φιστικοβούτυρο. 

Δείτε ακόμη: Κόκκινες μπανάνες: Το θαύμα της φύσης !

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή η ποικιλία μπανάνας εκτός Χαβάης. Εκεί πολλοί την ονομάζουν και παγωτό μπανάνας. Στα Νησιά Φίτζι, αυτή η μπανάνα είναι επίσης γνωστή ως μπανάνα της Χαβάης. Αξίζει να σημειωθεί πως σταδιακά κατά την ωρίμανση της, παίρνει το ανοιχτό κίτρινο χρώμα της γνώριμης μπανάνας αλλά η γεύση της δεν αλλάζει. Όσον αφορά την τιμή αυτού του ιδιαίτερου καρπού θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως η Μπλε μπανάνα αξίζει θα λέγαμε περίπου όσο και το μανιτάρι «Τρούφα» που γνωρίζουμε καλά εδώ στην Ελλάδα. Ο μπλε χρυσός της Χαβάης εξαιτίας της σπανιότητας του έχει κόστος 3.500 δολάρια και εντάσσεται αυτομάτως στη λίστα με τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου.

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: