Super market μηδενικών απορριμμάτων στην Γερμανία

Το 80% των προϊόντων που πωλούνται στα supermarkets είναι συσκευασμένα σε τοξικές συσκευασίες. Στις ΗΠΑ παράγεται καθημερινά 1 κιλό τέτοιων συσκευασιών, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι στην Γερμανία ένα supermarket βρήκε μια έξυπνη λύση.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Η επιτυχία πίσω από το Original Unvertpackt, ενός νέου supermarket στην Γερμανία, κρύβεται πίσω από τον εκμηδενισμό των συσκευασιών που πετιούνται. Η επιχείρηση ενθαρρύνει τους πελάτες της να φέρνει στο κατάστημα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία.

Τίποτα συσκευασμένο σε κουτιά, τσάντες, βάζα ή άλλα είδη συσκευασίας δεν πωλείται στο supermarket. Έτσι αντί για ράφια γεμάτα με κουτιά, το κατάστημα χρησιμοποιεί προθήκες χύμα προϊόντων, ελκυστικές εκθέσεις μαναβικών που δεν είναι στριμωγμένα σε πλαστικές συσκευασίες, και σταθμούς πώλησης αναψυκτικών που χρησιμοποιούν απλά μπουκάλια νερού.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος, δύο Γερμανοί νεωτεριστές, θέλουν οι πελάτες τους να μπορούν να αγοράζουν όσο ακριβώς τους είναι απαραίτητο, και όχι όσο περιέχουν οι συσκευασίες, ενώ ταυτόχρονα να εκμηδενίσουν τα άχρηστα σκουπίδια που συνδέονται με τις συσκευασίες. Όπως σημειώνουν στον ιστότοπό τους, αυτή η γενιά γέμισε τον κόσμο σκουπίδια, και ίσως η επόμενη έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ιδέα θα εξαπλωθεί γρήγορα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Όροι: 
Κατηγοριες: