Σχετικα Αφιερωματα

Πώς ακριβώς επωφελούνται τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο;

Είναι ευρέως γνωστό, και με τη συμβολή πολλών σχετικών ερευνών, πως η κατανάλωση ενός σωστού και ισορροπημένου πρωϊνού και κολατσιού από παιδιά στο σχολείο συμβάλλει όχι μόνο στην καλή κατάσταση υγιείας, αλλά και στις καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα.

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σύμφωνα με μία έρευνα από μία ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής την Τζινέτ Ικόβικς, καθηγήτρια της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, τα παιδιά που δεν καταναλώνουν ποτέ ή και σπάνια πρωϊνό ή κολατσιό, έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν παχυσαρκία σε σχέση με εκείνα που καταναλώνουν πρωϊνά γεύματα τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Ακόμη, δεν διαπιστώθηκε μεγαλύτερη τάση προς παχυσαρκία στα παιδιά που καταναλώνουν πρωϊνό αλλά και κολατσιό σε σχέση με εκείνα που καταναλώνουν μόνο ένα πρωϊνό γεύμα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε ερευνώντας τις περιπτώσεις περίπου 600 μαθητών από 12 διαφορετικά σχολεία και δημοσιεύτηκε στο Pediatric Obesity, ένα περιοδικό για θέματα παιδικής παχυσαρκίας. Φτάνοντας στο πόρισμα της μελέτης, οι ερευνητές επισήμαναν τη σημασία της κατανάλωσης του πρωϊνού, υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δύο πρωϊνά είναι καλύτερα από κανένα.

Όροι: 
Κατηγοριες: