b-glycanes-krithari
β-γλυκάνες

Οι β-γλυκάνες είναι πολυσακχαρίδια που βρίσκονται σε ορισμένα δημητριακά και κυρίως  στο κριθάρι,  τη βρώμη, το σιτάρι, την σίκαλη και το ρύζι.  Έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία μας: ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμοποιούνται σε θεραπείες ενάντια στον καρκίνο, επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων μειώνοντας έτσι τις διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος που παρατηρούνται μετά από ένα γεύμα, βοηθούν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

bamma
Βάμμα

Το βάμμα επιτυγχάνεται βυθίζοντας επί μακρό χρονικό διάστημα ένα φρέσκο ή ξερό βότανο μέσα σε πυκνό διάλυμα οινοπνεύματος.